Kruibeke 2 uur het overstromings- en getijdengebied.  

foto eb vloed

De functie van de polder is vooral veiligheid. Hij moet de gebieden stroomopwaarts behoeden voor overstromingen. Maar tegelijk wordt er ook een totaal nieuw biotoop gecreëerd: slikken en schorren. In deze wandeling laten we zien hoe dat allemaal in zijn werk gaat, uiteraard zonder de natuur uit het oog te verliezen. De reusachtige nieuwe sluis aan het veer in Kruibeke is een echte publiekstrekker. Bij springtij komen de machtige watervallen van Kruibeke in werking. Vanop het platform boven de watervallen heb je een uniek uitzicht. Maar ook vanop de piramiden boven het vroegere stort is het uitzicht overweldigend; Op de vlonderbrug aan de Oude Gaanweg kan je dan weer rustig vogels observeren op de nieuwe Barbierbeekgeul.

zondag 02 februari 10 uur

Gevleugelde grazers

Vertrek Veer Kallebeek 9150 Bazel 10.00 uur

Gratis inschrijven kan viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0473 72 66 15

Liefst geen honden deze keer.

De Barbiergidsen begeleiden jullie op een ganzen- en eendenkijktocht. Zijn het grazers? Of zijn het mini-koeien? Hebben ze werkshiften (de vroege en de late shift)? Het verschil tussen eenden en ganzen, tussen grauwe en zwarte ganzen en tussen duik- en grondeleenden wordt in geuren en kleuren uitgelegd.

Heb je een idee hoeveel verschillende soorten eenden en ganzen er zitten bij ons in de polder? Kom het ontdekken!

Als we niet te luid kwaken, treffen we onderweg misschien ook wel een ree een vos of een zilverreiger.

Vergeet je verrekijker niet en wandel, waggel, plons of vlieg met ons mee. Goede warme kleding en stevige wandelschoenen zijn nodig.