Kruibeke 2 uur natuur.

Het Kortbroek fungeert als opvangbekken voor het te veel aan water van de buitengrachten ingeval van noodweer. Maar ondertussen is dit gebied educatief ingericht. Buiten recreatieve visvijvers vinden we hier ook mooie wandelpaden en een educatieve poel waar de schoolkinderen kunnen kennis maken met het waterleven. Een vogelkijkwand geeft uit op een mooie vijver waar je best wel wat watervogels kan bewonderen volgens het seizoen: allerlei soorten eenden, reigers, lepelaars, kluten, visdiefjes en zelfs met wat geluk een kwak. De wandeling neemt je buiten het Kortbroek ook mee langs de Schelde en de akkers waar vroeger de oude burcht van Kruibeke heeft gestaan. Een prachtig zicht op het huidige kasteel Altena krijg je er zomaar bij cadeau.  En natuurlijk passeren we de imposante Cosmogolem van Koen Van Mechelen.

 

zondag 02 februari 10 uur

Gevleugelde grazers

Vertrek Veer Kallebeek 9150 Bazel 10.00 uur

Gratis inschrijven kan viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0473 72 66 15

Liefst geen honden deze keer.

De Barbiergidsen begeleiden jullie op een ganzen- en eendenkijktocht. Zijn het grazers? Of zijn het mini-koeien? Hebben ze werkshiften (de vroege en de late shift)? Het verschil tussen eenden en ganzen, tussen grauwe en zwarte ganzen en tussen duik- en grondeleenden wordt in geuren en kleuren uitgelegd.

Heb je een idee hoeveel verschillende soorten eenden en ganzen er zitten bij ons in de polder? Kom het ontdekken!

Als we niet te luid kwaken, treffen we onderweg misschien ook wel een ree een vos of een zilverreiger.

Vergeet je verrekijker niet en wandel, waggel, plons of vlieg met ons mee. Goede warme kleding en stevige wandelschoenen zijn nodig.