Rupelmonde 2 uur historisch

Al 500 jaar gebruikt de watermolen van Rupelmonde het Scheldewater om dank zij de getijden graan en schors te malen. Vlak daarnaast hadden de graven van Vlaanderen een imposant kasteel en van daaruit trekken we de polder in over de Nieuwe Kraag, een restant van een massale overstroming in 1715. Dat is de prachtige Rupelmondse Kreek trouwens ook. Het Beverpad heeft nog een paar onverwachte schatten voor jullie in petto.

zondag 02 februari 10 uur

Gevleugelde grazers

Vertrek Veer Kallebeek 9150 Bazel 10.00 uur

Gratis inschrijven kan viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0473 72 66 15

Liefst geen honden deze keer.

De Barbiergidsen begeleiden jullie op een ganzen- en eendenkijktocht. Zijn het grazers? Of zijn het mini-koeien? Hebben ze werkshiften (de vroege en de late shift)? Het verschil tussen eenden en ganzen, tussen grauwe en zwarte ganzen en tussen duik- en grondeleenden wordt in geuren en kleuren uitgelegd.

Heb je een idee hoeveel verschillende soorten eenden en ganzen er zitten bij ons in de polder? Kom het ontdekken!

Als we niet te luid kwaken, treffen we onderweg misschien ook wel een ree een vos of een zilverreiger.

Vergeet je verrekijker niet en wandel, waggel, plons of vlieg met ons mee. Goede warme kleding en stevige wandelschoenen zijn nodig.