We hebben voor jou een fietstocht uitgestippeld die langs Hemiksem, Wintam, Bornem, Temse en Steendorp naar de Polders van Kruibeke leidt, of omgekeerd. Je neemt onderweg 2 veren en de Scheldebrug (voor afvaarttijden DVW). Die tocht van ongeveer 34 km fiets je zonder gids. Eens aangekomen bij ons begeleiden wij je op een gegidste tocht met de fiets door onze polders, waar je geniet van de prachtige variatie in landschappen en natuur.

Fietsknooppunten: 71 72 86 74 75 03 01 54 31 34 30 70 

zondag 02 februari 10 uur

Gevleugelde grazers

Vertrek Veer Kallebeek 9150 Bazel 10.00 uur

Gratis inschrijven kan viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0473 72 66 15

Liefst geen honden deze keer.

De Barbiergidsen begeleiden jullie op een ganzen- en eendenkijktocht. Zijn het grazers? Of zijn het mini-koeien? Hebben ze werkshiften (de vroege en de late shift)? Het verschil tussen eenden en ganzen, tussen grauwe en zwarte ganzen en tussen duik- en grondeleenden wordt in geuren en kleuren uitgelegd.

Heb je een idee hoeveel verschillende soorten eenden en ganzen er zitten bij ons in de polder? Kom het ontdekken!

Als we niet te luid kwaken, treffen we onderweg misschien ook wel een ree een vos of een zilverreiger.

Vergeet je verrekijker niet en wandel, waggel, plons of vlieg met ons mee. Goede warme kleding en stevige wandelschoenen zijn nodig.