Bazel 2 uur natuur.

 

Deze wandeling neemt je mee langs de mooie knotwilgen van de Barbierbeekvallei naar de Kruibeekse kreek. In de dichte begroeiing langs de kreek heb je kans om reeën te zien. We houden even halt bij de kijkhut met zicht op de Barbierbeek. Het verhaal van Tilleke Tang en Guustje Pluim krijg je gegarandeerd van je begeleider. We bewonderen de mooie kreek met zijn specifieke planten en diverse watervogels. Heel even, aan Heirbeeksluis, kunnen we de Schelde zien. Ook de bever vindt dit een prachtig gebied. Onderweg komen we een staaltje van zijn kunnen tegen.

zondag 02 februari 10 uur

Gevleugelde grazers

Vertrek Veer Kallebeek 9150 Bazel 10.00 uur

Gratis inschrijven kan viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0473 72 66 15

Liefst geen honden deze keer.

De Barbiergidsen begeleiden jullie op een ganzen- en eendenkijktocht. Zijn het grazers? Of zijn het mini-koeien? Hebben ze werkshiften (de vroege en de late shift)? Het verschil tussen eenden en ganzen, tussen grauwe en zwarte ganzen en tussen duik- en grondeleenden wordt in geuren en kleuren uitgelegd.

Heb je een idee hoeveel verschillende soorten eenden en ganzen er zitten bij ons in de polder? Kom het ontdekken!

Als we niet te luid kwaken, treffen we onderweg misschien ook wel een ree een vos of een zilverreiger.

Vergeet je verrekijker niet en wandel, waggel, plons of vlieg met ons mee. Goede warme kleding en stevige wandelschoenen zijn nodig.